Gayrimenkul Zirvesi

8. Gayrimenkul Zirvesi

8. Gayrimenkul Zirvesi 4-5 Haziran 2008 tarihlerinde Swissôtel'de gerçekleştirilmiştir. Düzenlenmeye başlandığı 2000 yılından bu yana, Türkiye’de gayrimenkul sektörünün gündemini belirleyen ve tüm sektör tarafından benimsenerek geleneksel bir hale gelen Gayrimenkul Zirve’lerinin sekizincisi Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), T.C. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), European Public Real Estate Association (EPRA), National Association of Real Estate Investment Trusts (NAREIT), ve Urban Land Institute (ULI) tarafından desteklenmiştir.

Gayrimenkul Yatırım Ortaklıkları’nın yanı sıra, yatırım ve danışmanlık, inşaat, değerleme, proje yönetimi, perakende, yapı denetimi ve finans şirketleri ile üniversitelerin ilgili bölümlerinin de katılımıyla ülkemizin tüm gayrimenkul sektörünü bir araya getiren, küresel gayrimenkul yatırımcıları ve fon yöneticileriyle buluşturan bu uluslararası zirvede, sektörün bugünkü durumu ve ortak sorunları detayları ile ele alınarak, geleceğe dönük beklentiler dile getirilerek, çözüm önerileri değerlendirilmiştir. 900’e yaklaşan katılımcı, 30 sponsor ve 6 basın sponsorunun yer aldığı zirve basında geniş yer bulmuştur.Zirve sonrasında Türkçe ve İngilizce olarak hazırlanan Zirve Eki Finans Dünyası ile birlikte çıkartılarak sektörün bilgisine sunulmuştur.

Zirvede ekonomik bakış: Global piyasalar ve Türkiye, yatırım ortamı: Gayrimenkul sektörünün cazibesi, alışveriş merkezi yatırımları, konut yatırımları, gayrimenkulde fırsatlar, kentsel dönüşüm ve yenilemede örnek uygulamalar ve gelişen şehirlerimizde yatırım fırsatları ele alınarak tartışılmıştır.