2. GYODER İAV Lisansüstü Tez Ödülleri Yarışması
2. GYODER – IAV Ödülleri (2024)
Basın Bülteni

2. GYODER – İAV ‘’Lisansüstü Gayrimenkul Tez Ödülleri Yarışması” Sonuçlandı

Türkiye gayrimenkul sektörünün çatı kuruluşu GYODER ve İktisadi Araştırmalar Vakfı (İAV) iş birliği ile bu yıl ikincisi düzenlenen ‘Lisansüstü Gayrimenkul Tez Ödülleri Yarışması’nın kazananları belli oldu. Yarışmada dereceye giren öğrenciler 9 Ekim’de İstanbul’da gerçekleştirilen törenle ödüllerini aldı.

Gayrimenkul alanında daha fazla akademik çalışma hazırlanmasını teşvik etmek amacıyla GYODER ve İAV iş birliğinde, Rönesans Gayrimenkul ve Servotel sponsorluğunda düzenlenen ‘Gayrimenkul Lisansüstü Tez Ödülleri Yarışması’nın ikincisi sonuçlandı. Gayrimenkule yönelik özgün ve bağımsız araştırmaya dayalı bilimsel verilerin, geniş ve derin bir bakış açısı ile irdelenerek analiz edilmesi ve ortaya konulan özgün çalışmaların pratik hayata örnek olacak şekilde sektörün ilgisine sunulmasını hedefleyen yarışmanın jürisinde Dr. Ahmet Büyükduman, Prof. Dr. Ahmet İncekara, Prof. Dr. Ali Hepşen, Arif Çağdaş Aydınoğlu, Ender Güler, Prof. Dr. Gürsel Öngören, Dr. Levent Sümer, Dr. Murat Berberoğlu, Dr. Raife Y. Eyiler, Prof. Dr. Selin Gündeş, Doç. Dr. Serhat Başdoğan ve Doç. Dr. Yeşim Aliefendioğlu Tanrıvermiş yer aldı.

Gayrimenkul Lisansüstü Tez Ödülleri Yarışması’nın kazananları 9 Ekim’de İstanbul’da düzenlenen ödül töreninde açıklandı. Yarışmanın birincisi “Türkiye’de Faiz Politikalarının Konut Talebine Olan Etkileri: Bir Uygulama” başlıklı doktora tezi ile Kemal Serdar Yılmaz olurken, Sibel Canaz Sevgen “Kitlesel Değerlemede Makine Öğrenme Algoritmaları” doktora teziyle ikinci, Zehra Çelik “Türkiye’deki Gayrimenkul Yatırım Ortaklıklarının Performansında Çeşitlendirme Etkisi” başlıklı yüksek lisans tezi ile üçüncü oldu. Jüri özel ödülünün sahibi ise “Düzce İçin Bir Eşik Olarak Deprem: Merkezdeki Konutların Tipomorfolojik Dönüşümü” başlıklı yüksek lisans tezi ile Nisa Nur Özkan oldu.

Lisansüstü tezlerde dereceye giren eserlerin her birine 20.000 TL nakit, doktora tezlerinde dereceye giren eserlerin her birine 30.000 TL nakit ödül verildi. Ödüllü tezler, ayrıca basılı hale getirilerek iş dünyasına, ilgili üniversitelere ve kütüphanelere ulaştırılacak.