Educational Programmes

About Programme

Eğitim Programı

• Gayrimenkul nedir?
• Gayrimenkul yatırım projelerine ilişkin kavramsal yaklaşımlar (paydaşlar, roller, sektörel veriler)
• Proje geliştirme modelleri
• Proje geliştirme süreci
• Pazarlama – satış süreci

Eğitimin Amacı

Gayrimenkul Geliştirme sürecinde, proje geliştirme yapım satış ve pazarlama aşamalarının anlatılması
Hedef Kitle

Gayrimenkul geliştirme sektöründe uzmanlaşmak isteyenler, gayrimenkul değerlemesi yapanlar, proje geliştiriciler

Eğitmen

Gülcemal Alhanlıoğlu
Soyak, İş Geliştirme Takım Lideri

Eğitmen Hakkında

Gülcemal Alhanlıoğlu, Soyak, İş Geliştirme Takım Lideri
Gülcemal Alhanlıoğlu, gayrimenkul sektöründe, pazarlama, satış ve proje geliştirme alanlarında yaklaşık 10 yıllık bir tecrübeye sahiptir.

2000 yılında çalışma hayatına, Atelye T’de kent tasarımcısı olarak başlamış, gayrimenkul sektöründe çeşitli firmalarda çalıştıktan sonra, İstanbul Teknik Üniversitesi’nde araştırma görevliliğiği yapmıştır. 2004 yılından itibaren Soyak Topluluğu Şirketleri’nde, farklı görevler üstlenmiştir. 2004-2009 yılları arasında, Soyak Yapı’da, önce pazarlama satış kurumsal iletişim departmanında, ardından Genel Müdür Asistanı olarak çalıştıktan sonra 2009 yılından 2012 yılına kadar, Soyak Holding’de, Ceo asistanı olarak görev yapmıştır. 2012 yılından itibaren Soyak Yapı’da İş Geliştirme Takım Lideri olarak görevine devam etmektedir.

Görevde bulunduğu süre içersinde, Soyak topluluğu gayrimenkul grubu şirketlerinde konut ve ticari gayrimenkullerin geliştirilmesi, pazarlama satış stratejilerinin geliştirilmesi konularında aktif görevler almaktadır. Bunlardan bazıları; satış değeri 400 milyon $ olan, 1 milyon m2 alan üzerinde kurulu 3600 konutluk Soyak Olympiakent, satış değeri 270 milyon $ olan, 130 bin m2 alan üzerinde kurulu, 1600 konutluk Soyak Mavişehir ve toplam satış değeri 120 milyon$ olan, 26 bin m2 alan üzerinde kurulu 1000 konutluk Soyak Evreka ve Soyak Evreka Rezidans, satış değeri 320 milyon $ olan, 160 bin m2 alan üzerinde kurulu 2250 konutluk Soyak Siesta, satış değeri 100 milyon $ olan 1200 konutluk Soyak Park Aparts, satış değeri 100 milyon $ olan 1000 konutluk Soyak Evostar, 3770 konutluk Soyak Atlantis, satış değeri 80 milyon $ olan 77 konutluk SOHO Rezidans, satış değeri 150 milyon $ olan 250 konutluk Soyak İzmirizmir, satış değeri 100 milyon $ olan 294 konutluk BahçeBahçe, satış değeri 150 milyon $ olan 1100 konutluk Soyak Optimus First ve Soyak Optimus Gold gibi konut projeleri ile İstanbul, Levent’te, A+ ofis projesinin geliştirilmesi ile Antakya ve Adana’da AVM projelerinin geliştirilmesi, pazarlanması ve satışı/kiralanması çalışmalarında aktif rol almaktadır.

Soyak projelerinin yeşil bina olarak sertifikalandırılmasından sorumludur.

Kentsel dönüşüm, enerji verimliliği ve tasarrufu ile uluslararası sertifikalandırma ve gayrimenkul sektörüne ilişkin yasal mevzuatsal konularda çalışmalar yapmaktadır.

3 yıldan bu yana Yıldız Teknik Üniversitesi Yapı İşletmesi Yüksek Lisans Programı’nda, Soyak Holding CEO’su ile birlikte İnşaat Projelerinin Geliştirilmesi ve Yatırım Yönetimi dersini vermektedir.

İstanbul Teknik Üniversitesi, Mimarlık Fakültesi, Şehir ve Bölge Planlaması bölümünden derece ile mezun olmuştur. İstanbul Teknik Üniversitesi, disiplinler arası kentsel tasarım yüksek lisansından sonra, Bilgi Üniversitesi’nde işletme yüksek lisansını alışveriş merkezi sektörünün stratejik analizi konusunda yapmıştır. ABD Boston’daki Massachusetts Institute of Technology ve Harvard Üniversitesi’nde yer alan gayrimenkul enstitülerinden, enerji, ekonomi ve strateji konulu sertifiklaları bulunmaktadır.

GYODER ve ÇEDBİK üyesi olan Alhanlıoğlu, GYODER’de Gayrimenkul Geliştirme Komitesi’nde ve ÇEDBİK’de Yerel Yeşil Konut Sertifikası Komitesi’nde aktif olarak çalışmaktadır.

Instructors

Gülcemal Alhanlıoğlu